Lammetje bij kinderdagverblijf Hupsakee

Lammetje bij kinderdagverblijf Hupsakee

Maandag komt onze nieuwe bewoner: een lammetje! Net als vorig jaar zullen wij een paar weken een leb lammetje verzorgen. Een leb lammetje is een lammetje dat verstoten is door de moeder. Het lammetje moet dus met de fles groot gebracht worden. Dat gaan we bij Hupsakee Paardeweide doen met de peuters.
Het lammetje wat nu bij ons komt is er eentje van een drieling. Een gemiddeld lammetje weegt 5 kilo. Dit lammetje weegt 2,5 kilo en daarom kiest de moeder ervoor dit lammetje af... te stoten en de andere 2 gezond groot te brengen. Bruut maar een natuurlijk verschijnsel.
Nu gaan wij dit lammetje met veel liefde, aandacht en 5 flesjes per dag groot brengen. Als het lammetje zelfstandig kan eten en drinken gaat hij terug en kan het gewoon weer bij de boer in de wei tussen de andere schapen.
Vorig jaar was het een groot succes en was onze "Keetje" zwaarder in gewicht dan de andere lammetjes. Een teken dat ze het goed heeft gehad bij ons! Onze Keetje is deze week zelf moeder geworden van een lammetje!

terug naar vorige pagina