10 jaar Hupsakee, dus 10 jaar Klaartje!

10 jaar Hupsakee, dus 10 jaar Klaartje!

10 jaar Hupsakee. Dus ook 10 jaar onze Klaartje!

Uiterst kritisch begon ik aan mijn zoektocht naar de aller eerste leidster van Hupsakee. Ik had inmiddels drie jaar in de kinderopvang gewerkt en wist precies wat ik wilde. Een lieve, enthousiaste meid die oprecht geïnteresseerd was in het welzijn van de kinderen én de ouders. Eentje die niet te bevooroordeeld maar met een open houding kinderen en ouders tegemoet zou treden. En heel veel verantwoordelijkheidsgevoel, want hoe eng is het om verantwoordelijk te zijn voor andermans kinderen! En heel eerlijk, ik had nog een waslijst aan punten. Ik wist dus precies wat ik zocht maar had nul ervaring met sollicitatie gesprekken. Wel 50 eerste gesprekken heb ik gevoerd, gevolgd door een stuk of 10 vervolggesprekken met de ervaring van mijn vader naast me. Maar hoe zie je in een aantal gesprekken wat je zoekt? Ik leerde al gauw dat ik op mijn intuïtie zou moeten vertrouwen. Zeker nu deze eerste leidster geen proefdag mee kon draaien. Hupsakee was immers nog niet open.

Uit al die gesprekken kwam uiteindelijk Klaartje naar voren.  Met volle overtuiging heb ik voor haar gekozen. Nu, 10 jaar later, ben ik daar nog altijd blij mee. Want Klaartje IS die leidster die ik zocht. En stiekem nog wel meer dan dat. Want Klaartje is naast al de bovengenoemde eigenschappen ook nog eens ontzettend loyaal naar Hupsakee toe. Ze denkt altijd een stapje verder en kijkt met een zeer kritische blik naar Hupsakee. En echt, ze is zo ontzettend lief voor de kinderen

Klaartje, ik ben er heel erg trots op dat jij nog steeds voor de volle 100% voor Hupsakee gaat. Dank je wel voor 10 zorgzame jaren, voor 10 jaar kritisch mee denken, voor 10 jaar collegialiteit……en zo verder. We plakken er nog een jaartje of 30 achteraan goed?!

terug naar vorige pagina