10 jaar Joos

10 jaar Joos

Toen je bij ons binnen kwam had je nog niet zo veel ervaring. Wel wisten we meteen dat we aan jou een hele goede leidster zouden hebben. J...e was en bent zo lief voor de kinderen! Je wilt ze echt begrijpen en neemt altijd, echt altijd, alle tijd voor de kinderen. Ook als het druk is, je net naar buiten gaat met 10 kinderen of je net met alle kinderen van tafel af gaat…. jij neemt de tijd als een kind wat aan je vraagt of je nodig heeft. En niet “even snel een antwoord”, maar je gaat in op het gedrag of vraag van het kind. Het is mooi om te zien hoe je van alle contactmomenten met de kinderen, bewuste contactmomenten maakt. Je stelt jezelf vaak de vraag: “Waar komt deze vraag of het gedrag vandaan en wat heeft het kind op dit moment van mij nodig? ” Dat maakt jou enorm waardevol en zo bied je een veilige haven voor de kinderen.

Je bent je carrière bij Hupsakee begonnen op de locatie Delpratsingel. Op de Sterretjes groep en daar heb je jarenlang een sterk team gevormd met jouw naaste collega’s. Helaas veranderde de groepssamenstelling en hadden we te maken met een teruglopend aantal kinderen op die locatie. We hebben er toen voor gekozen jou naar de locatie Paardeweide te laten gaan. Dat was een pittige tijd want je vond het enorm moeilijk om je collega’s en inmiddels dikke vriendinnen dagelijks te moeten missen. Maar Joos, wat ben je ontzettend gegroeid in die periode! Jouw liefde voor de kinderen was vanaf dag 1 ook op de Paardeweide fantastisch. In deze tijd ben je vooral communicatief erg gegroeid. De manier hoe jij nu iets verwoordt of kenbaar maakt naar kinderen, ouders en collega’s is een hele prettige manier. Dat zat al in je, maar in de nieuwe omgeving kreeg je de kans dit meer eigen te maken. Je had immers te maken met nieuwe kinderen, ouders en nieuwe collega’s!

Toen er een plekje vrij kwam op de Delpratsingel en de mogelijkheid zich voor deed terug te keren twijfelde je daar geen moment aan. Inmiddels werk je alweer even bij de Maantjes en heb je ook daar je draai helemaal gevonden en weten kinderen, ouders en collega’s wat ze aan je hebben. Daarnaast ben je een studie pedagogiek gestart...... Soms best pittig, studeren en werken, want je wilt het beide goed doen. Perfectionisme staat je soms in de weg, goed is niet goed genoeg voor jou. Jij zuigt alle informatie die je krijgt op en haalt daarmee alles uit je studie. Maar daarbij verlies je Hupsakee niet uit het oog!

Ik ben je de afgelopen jaren nóg meer gaan waarderen dan ik al deed. En ik spreek niet alleen voor mijzelf. Je bent een hele waardevolle pedagogisch medewerker voor de kinderen en hun ouders en een hele fijne collega. We weten dat de kans groot is dat jij er geen 10 jaar achteraan plakt. Jij wil nog meer van de wereld ontdekken en nog meer uit jouw kennis halen. Niet nu, maar die tijd gaat komen. Ik gun jou alle geluk en een hele mooie baan in de toekomst, maar ik hoop dat dat moment nog heel lang gaat duren en wij nog heel erg lang van jouw passie voor de kinderen mogen genieten. Dank voor de afgelopen 10 jaar, op naar de toekomst!

terug naar vorige pagina