Lammetje Bowie

Lammetje Bowie

Vandaag hebben wij ons logeetje mogen verwelkomen: lammetje Bowie.
Bowie is er eentje van een drieling. Helaas kon zijn moeder maar 1 lammetje voeden. Daarom zijn Bowie en zijn zusje bij andere moeder schapen gezet. Zijn zusje is geaccepteerd en verblijft bij een ander schaap. Voor Bowie pakte het helaas niet zo goed uit. Daarom moet Bowie groot worden met de fles.
Voor het vijfde jaar op rij doen... wij dit met de kinderen op de locatie Paardeweide. We weten inmiddels hoe het gaat. Er komt een klein kwetsbaar wezentje bij ons. Na een aantal dagen is het hele kwetsbare er vanaf. Na een week of 6 is het lammetje sterk genoeg om weer terug naar de boerderij te gaan.
Om 6 uur krijgt Bowie zijn eerste flesje. Dan op de dag een aantal flesjes van de kinderen en Savonds rond 22.00 uur zijn laatste flesje. De lammetjes worden bij ons heel aanhankelijk. Ze houden van aandacht en gezelschap. Daarom verblijft hij in het weekend bij een gezin.
We gaan er weer voor om ook Bowie op te laten groeien tot een sterk lammetje zodat het daarna weer lekker de wei in kan! De kinderen leren dat je goed voor een dier moet zorgen. Dat het eten (de fles in dit geval) en aandacht nodig heeft, maar ook dat je zachtjes moet zijn voor een dier en dat het soms genoeg heeft gehad van de aandacht. Net als onze konijnen en kippetjes.
Welkom Bowie! We gaan er weer gezellige weekjes van maken.

terug naar vorige pagina