Voeding & Hygi:ene

Gezonde voeding is belangrijk, dus ook bij kinderdagverblijf Hupsakee gaan wij hier bewust mee om. We proberen zo min mogelijk voedingsmiddelen met suiker aan te bieden, drinken water en eten veel groente en fruit. Traktaties en tussendoortjes zijn lekker....en bij Hupsakee gezond!

Kinderen stoppen alles in de mond, kruipen over de grond en spelen bij ons lekker veel buiten. Daarom is het op een kinderdagverblijf van groot belang dat er op een verantwoorde manier met de hygi:ene om wordt gegaan.

Voeding

Hupsakee heeft eind 2016 een nieuw voedingsbeleid geintroduceerd. Hierin staat omschreven hoe wij met voeding omgaan. Wij vinden het belangrijk om kinderen gezonde voeding te bieden en zo positief bij te dragen aan hun ontwikkeling. Eten is gezond, maar moet ook leuk zijn!

files/voedingsbeleid_hupsakee_2016_gebruikte_versie.pdf

Flesvoeding, dieetvoeding en eventueel een warme maaltijd dient u zelf mee te nemen. Vers fruit, brood, beleg, melk en andere voedingsproducten worden door Kinderdagverblijf Hupsakee verzorgd.

Hygiëne

Vanzelfsprekend hebben we een aantal maatregelen getroffen om de algemene hygiëne te bewaken:

  • Elke dag worden voor openingstijd de groepsruimtes, de sanitaire voorzieningen en de algemene ruimtes schoongemaakt en gelucht. De ruimtes zijn allen voorzien van een ventilatiesysteem volgens de laatste eisen van het bouwbesluit.
  • De sanitaire ruimte en de keuken zijn gescheiden van de groepsruimtes. Op die manier zijn het bereiden en nuttigen van eten gescheiden van het toiletbezoek en verschonen.
  • De leidsters dragen zorg voor de hygiëne in de verschillende ruimtes.
  • Naast interieurverzorgster Monique, die iedere ochtend voor opening komt, hebben we op iedere locatie een groepshulp die voor het verschonen van de bedjes, de was, de ramen, etc. zorgt. Het schoonmaken van de locaties moet dus niet snel tussen alle activiteiten door gepland worden door de pedagogisch medewerkers, maar hier hebben wij extra functies voor.
  • Ieder kind heeft zijn eigen beddengoed wat wekelijks wordt verschoond.


Binnen de groepen gelden regels omtrent de hygiëne. Zo wassen kinderen hun handen vóór het eten en ná toiletgebruik en buiten spelen. Er wordt hen geleerd de hand voor de mond houden bij hoesten en niesen. Leidsters wassen uiteraard standaard de handen na het verschonen, toiletbezoek en voor het bereiden van eten.