Louwersdonk (Haagse Beemden)

Louwersdonk (Haagse beemden)

De locatie Louwersdonk is centraal gelegen in de wijk “Haagse Beemden” en bevindt zich nabij uitvalswegen, winkelcentrum ‘de Donk’ en andere voorzieningen. De locatie is kleinschalig en heeft 2 verticale groepen (0 tot 4 jaar). De 2 groepen zijn ruim opgezet, ieder met hun eigen indeling.

Op de groepen is er veel ruimte om te spelen en te ontdekken en zijn er verschillende speelhoekjes gecreëerd. De ruime tuin heeft allerlei mogelijkheden. Zo is er ruimte om te fietsen en te rennen, is er een houten speelhuisje, een zandbak met een buitenkeukentje, een wandelpad en een heuze boomstam raceauto en in de zomer gaat de regendouche aan!

 

Over deze locatie

De Bengels (0-2 jaar) is voorzien van een verschoonruimte en keuken in de groepsruimte waardoor pedagogisch medewerkers weinig van de groep af hoeven. Er zijn verschillende uitdagende hoekjes voor de kinderen ingericht. De groep kan gebruik maken van 2 slaapkamers en via de openslaande tuindeuren kom je in de ruime, groene buitenspeelplaats. Er staat een grote gezellige eettafel in de groep om de maaltijden te nuttigen of activiteiten aan te ondernemen. aansluitend aan de groep is er een kindertoilet met wastafel. 

Michelle, Maike, Ynske en Linda zijn de vaste pedagogisch medewerkers van de groep. Zij vangen maximaal 10 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar op.


De Brakkies (0 tot 4 jaar) heeft verschillende uitdagende hoeken. Uiteraard een poppenhoek met keuken, een verkeershoek en een leeshoek. De activiteiten die ondernomen worden zijn gericht op alle fases van de ontwikkeling.

Middels openslaande deuren heeft ook deze groep direct toegang tot de tuin. Aan de groep grenst een sanitaire ruimte met verschoontafel, lage kindertoiletjes en een lage wasbak. Zo kunnen de kinderen zelfstandig naar het toilet en kunnen ze zelf hun handen wassen. Dit alles om de zelfstandigheid (zelfredzaamheid)  van de kinderen te vergroten. Ook op deze groep is een keukenblok gerealiseerd met een fijne grote eettafel. De slaapkamers grenzen direct aan de ruimte.

Marijke, Jessie en Jennifer zijn de vaste pedagogisch medewerkers van de groep. Zij vangen gemiddeld 10 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar op. 

Peuterplus

Iedere peuter krijgt vanaf 3 jaar een ochtend ‘peuterplus’ aangeboden. Deze ochtend  gaan de kinderen naar de locatie Paardeweide waar een grote speelhal is. Ze krijgen activiteiten aangeboden gericht op de peuterleeftijd. Alle ontwikkelingsgebieden komen aan bod. (Denk daarbij aan de taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, cognitieve ontwikkeling en motorische ontwikkeling.) Ook gaat er veel tijd uit naar het stimuleren van de zelfredzaamheid van de kinderen. 

Buiten
De buitenspeelplaats is ruim en is voorzien van veel groen. Kinderen spelen in een omgeving waar natuurlijke “verstopplekjes” zijn gecreëerd door haagjes, struiken en houten paaltjes. Er zijn fietsjes, een zandbak, een buitenkeukentje waar lekkere moddertaartjes gemaakt kunnen worden, en een looppad gemaakt van boomstammetjes.  De tuin heeft voldoende zon en schaduwplekken.

Lekker rennen in de frisse lucht, verstoppertje spelen achter de heg, taartjes bakken in de zandbak, zien hoe een zaadje een hele grote zonnebloem is geworden……buiten spelen vinden wij belangrijk en vooral leuk! Door de verschillende seizoenen en de variatie van spelmateriaal en aanleg van de tuinen leren kinderen spelenderwijs heel veel. Daarnaast is het een enorme stimulans voor de fijne en grove motoriek. Bij Hupsakee proberen wij iedere dag, liefst 2 keer naar buiten te gaan.  Met je laarzen stampen in de regen, met je fietsje stoppen bij het pompstation om even te tanken, met je vriendjes en de juf “jan huigen in de ton” spelen, er is zoveel variatie! Voor de baby's hebben we "kruippakjes" zodat ook de kruipende kindjes mee naar buiten kunnen bij minder goed weer. 

Wij hebben genoeg speelruimte. We hebben alle speelruimtes zo uitdagend mogelijk ingericht. Natuurlijk is er op iedere locatie een zandbak en is er ruimte om te fietsen, maar daarnaast zorgen we voor veel groen, verstop plekjes, een huisje voor een rollenspel en verschillende materialen. Ze zullen wel eens vallen en worden ook regelmatig vies bij Hupsakee. Maar ze worden er ook heel zelfverzekerd van, worden motorisch uitgedaagd en komen veel met de natuur en in aanraking. Buiten spelen is Fijn!!

Foto's Louwersdonk

Medewerkers Louwersdonk

Jennifer
Jennifer
Pedagogisch medewerker
Jessie
Jessie
Pedagogisch medewerker
Marijke
Marijke
Pedagogisch medewerker
Maike
Maike
Pedagogisch medewerker
Linda
Linda
Pedagogisch medewerker
Else
Else
Pedagogisch medewerker in opleiding
Michelle
Michelle
Pedagogisch medewerker
Tara
Tara
Pedagogisch medewerker peuter plus
Lisette
Lisette
Pedagogisch medewerker
Renee
Renee
Directie
Esme
Esme
Pedagogisch beleidsmedewerker
Jessica
Jessica
Pedagogisch coach
Monique
Monique
Interieurverzorger/ Groepshulp
Anja
Anja
Allround medewerker
Ynske
Ynske
Pedagogisch medewerker

Ervaringen Louwersdonk

Bij Hupsakee Louwersdonk is de sfeer altijd positief!
- Erik en Manon, ouders van Remi en Jelte
Lees verder
De stabiliteit in leidsters staat hoog aangeschreven!
- Erik en Nicole, ouders van Gijs
Lees verder
Openingstijden
Ma: 7.30u - 18.30u
Di: 7.30u - 18.30u
Wo: 7.30u - 18.30u
Do: 7.30u - 18.30u
Vr: 7.30u - 18.30u
Za: gesloten
Zo: gesloten