Louwersdonk (Haagse Beemden)

Louwersdonk (Haagse beemden)

De locatie Louwersdonk is centraal gelegen in de wijk “Haagse Beemden” en bevindt zich nabij uitvalswegen, winkelcentrum ‘de Donk’ en andere voorzieningen. De locatie is kleinschalig en heeft 1 baby/dreumesgroep (0 tot 2 jaar) en 1 verticale groep (0 tot 4 jaar). De kinderen lunchen gezamenlijk in het inpandige “kidscafé” waardoor de overstap van baby- naar verticale groep heel klein is. Ze kennen de leidsters en kinderen immers al heel goed van het samen eten en samen buiten spelen. 

Op de groepen is er veel ruimte om te spelen en te ontdekken en er zijn verschillende speelhoekjes gecreëerd. De ruime tuin heeft allerlei mogelijkheden. Zo is er ruimte om te fietsen en te rennen, is er een huisje een zandbak en een regendouche!

 

Over deze locatie

De baby/dreumesgroep is voorzien van een verschoonruimte in de groepsruimte waardoor pedagogisch medewerkers weinig van de groep af hoeven. Er zijn verschillende uitdagende hoekjes voor de baby’s en dreumesen ingericht. De groep heeft twee slaapkamers. De groep heeft openslaande tuindeuren naar de ruime, groene buitenspeelplaats. Jessie, Jennifer en Melanie zijn de vaste pedagogisch medewerkers van de groep. Zij vangen maximaal 8 kinderen in de leeftijd van 0 tot 2 jaar op.


De verticale groep (o tot 4 jaar) heeft verschillende uitdagende hoeken. Uiteraard een poppenhoek met keuken, een verkeershoek en een leeshoek. Natuurlijk is er ook een afgeschermde ruimte voor de kleintjes. Middels openslaande deuren heeft ook deze groep direct toegang tot de tuin. Aan de groep grens een sanitaire ruimte met kindertoiletjes en wastafels. De slaapkamer grenst ook direct aan de ruimte. Marijke, Juul, Sanne en Maike zijn de vaste pedagogisch medewerkers van de groep. Zij vangen gemiddeld 10 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar op. De activiteiten zijn gericht op alle fases van de ontwikkeling. Iedere peuter krijgt vanaf 3 jaar een ochtend peuter plus aangeboden. Deze ochtend komt Tara, onze peuter leidster, de kinderen nog meer uitdagen en voorbereiden op de basisschool. deze ochtend krijkgen ze activiteiten aangeboden gericht op de leeftijd en wordt er veel aandacht besteed aan de zelfredzaamheid. Zowel op motorisch vlak als sociaal vlak. Zo stomen we ze klaar voor de basisschool. 

Het Kidscafé De kinderen eten in het inpandige kidscafe. Deze ruimte wordt tevens gebruikt om andere activiteiten te verzorgen, denk aan grote knutselactiviteiten, dans, yoga, muziek en toneelvoorstellingen etc. Boven het Kidscafé is ons leeszoldertje gehuisvest waar een klein groepje peuters met leidster in een rustige omgeving boekjes kan lezen. Onze pedagogisch medewerker Marijke van de verticale groep maakt samen met de kinderen muziek op haar ukelele. Pedagogisch medewerker Lisette geeft regelmatig een yogalesje. 

Buiten
De buitenspeelplaats is ruim en is voorzien van veel groen. Kinderen spelen in een omgeving waar natuurlijke “verstopplekjes” zijn gecreëerd door haagjes en struiken. Er is een zandbak, fietsjes en klim en klauter materiaal. De tuin heeft voldoende zon en schaduwplekken.

locatie foto

Lekker rennen in de frisse lucht, verstoppertje spelen achter de heg, taartjes bakken in de zandbak, zien hoe een zaadje een hele grote zonnebloem is geworden……buiten spelen vinden wij belangrijk en vooral leuk! Door de verschillende seizoenen en de variatie van spelmateriaal en aanleg van de tuinen leren kinderen spelenderwijs heel veel. Daarnaast is het een enorme stimulans voor de fijne en grove motoriek. Bij Hupsakee proberen wij iedere dag, liefst 2 keer naar buiten te gaan.  Met je laarzen stampen in de regen, met je fietsje stoppen bij het pompstation om even te tanken, met je vriendjes en de juf “jan huigen in de ton” spelen, er is zoveel variatie! Voor de baby's hebben we "kruippakjes" zodat ook de kruipende kindjes mee naar buiten kunnen bij slecht weer. En samen met de peuters verzorgen we de kippen en rapen we eitjes!

locatie foto

Wij hebben genoeg speelruimte. We hebben alle speelruimtes zo uitdagend mogelijk ingericht. Natuurlijk is er op iedere locatie een zandbak en is er ruimte om te fietsen, maar daarnaast zorgen we voor veel groen, verstop plekjes, een huisje voor een rollenspel en verschillende materialen. Ze zullen wel eens vallen en worden ook regelmatig vies bij Hupsakee. Maar ze worden er ook heel zelfverzekerd van, worden motorisch uitgedaagd en komen veel met de natuur en in aanraking. Buiten spelen is Fijn!!

Foto's Louwersdonk

Medewerkers Louwersdonk

Jennifer
Jennifer
Pedagogisch medewerker
Jessie
Jessie
Pedagogisch medewerker
Lisette
Lisette
Pedagogisch medewerker
Marijke
Marijke
Pedagogisch medewerker
Tara
Tara
Pedagogisch medewerker peuter plus
Renee
Renee
Directie
Monique
Monique
Interieurverzorger/ Groepshulp
Kees
Kees
Conciƫrge
Anja
Anja
Allround medewerker

Ervaringen Louwersdonk

Bij Hupsakee Louwersdonk is de sfeer altijd positief!
- Erik en Manon, ouders van Remi en Jelte
Lees verder
De stabiliteit in leidsters staat hoog aangeschreven!
- Erik en Nicole, ouders van Gijs
Lees verder
Openingstijden
Ma: 7.30u - 18.30u
Di: 7.30u - 18.30u
Wo: 7.30u - 18.30u
Do: 7.30u - 18.30u
Vr: 7.30u - 18.30u
Za: gesloten
Zo: gesloten