Delpratsingel (Centrum)

De locatie aan de Delpratsingel, de naam zegt het al, ligt aan een van de mooiste singels van Breda. Het is een klein karakteristiek pand waar twee groepen in gehuisvest zijn.

Over deze locatie

Groepen

Er zijn 2 groepen waar kinderen van 0 tot 4 jaar opgevangen worden. Op 1 groep vangen we gemiddeld 10 kinderen op met 2 pedagogisch medewerkers. Op de "grote" groep kunnen we meer kinderen opvangen maar hangt het af van de beschikbare plekken voor broertjes en zusjes of we 10 kinderen met 2 pedagogisch medewerkers opvangen of 16 met 3 pedagogisch medewerkers. Iedere groep heeft zijn eigen voorzieningen. Een fijne groepsruimte waarin zich een afgeschermde babyhoek bevindt, 2 slaapkamers, een keuken en een verschoonruimte.

Peuter plus

Iedere peuter vanaf 3 jaar krijgt peuter plus aangeboden. Je gaat 1 ochtend in de week naar een aparte ruimte met pedagogisch (beleids)medewerker Esmé die een klein groepje peuters klaar stoomt voor de basisschool. Je doet daar gerichte activiteiten en er wordt extra aandacht besteed aan de zelfredzaamheid. Motorisch, kun je zelf als je jas en schoenen aan doen? Maar vooral sociaal emotioneel. Kun je tegen je vriendje zeggen wat je wel of niet zou willen en durf je je juf om hulp te vragen als dat nodig is? 

Buiten
Beide groepen hebben direct toegang tot de gezellige, groene tuin. De tuin wordt omgeven door de hoge huizen en bomen en het is daarom opvallend rustig voor een locatie in het centrum. De grote wilg die midden in de tuin staat geeft veel schaduw. In de tuin is er ruimte om te spelen, fietsen, er staat een zandbak en een trein. Favoriet is de modderkeuken waar je je eigen zandtaartjes kunt bakken met echt water uit de kraan. Voor de baby's is er een afgeschermde babyhoek waar ze volop kunnen kruipen en klimmen zonder omver gefietst te worden. Buiten spelen is altijd feest!

Lekker rennen in de frisse lucht, verstoppertje spelen achter de heg, taartjes bakken in de zandbak, zien hoe een zaadje een hele grote zonnebloem is geworden…… buiten spelen vinden wij belangrijk en vooral leuk! Door de verschillende seizoenen en de variatie van spelmateriaal en aanleg van de tuinen leren kinderen spelenderwijs heel veel. Daarnaast is het een enorme stimulans voor de fijne en grove motoriek. Bij Hupsakee proberen wij iedere dag, liefst 2 keer naar buiten te gaan.  Met je laarzen stampen in de regen, met je fietsje stoppen bij het pompstation om even te tanken, met je vriendjes en de juf “jan huigen in de ton” spelen, er is zoveel variatie!

Wij hebben genoeg speelruimte. We hebben alle speelruimtes zo uitdagend mogelijk ingericht. Natuurlijk is er op iedere locatie een zandbak en is er ruimte om te fietsen, maar daarnaast zorgen we voor veel groen, verstop plekjes, een huisje voor een rollenspel en verschillende materialen. Ze zullen wel eens vallen en worden ook regelmatig vies bij Hupsakee. Maar ze worden er ook heel zelfverzekerd van, worden motorisch uitgedaagd en komen veel met de natuur in aanraking. Buiten spelen is Fijn!!

Foto's Delpratsingel

Medewerkers Delpratsingel

Mariëtte
Mariëtte
Pedagogisch medewerker
Simone
Simone
Pedagogisch medewerker
Imane
Imane
Pedagogisch medewerker
Mariska
Mariska
Pedagogisch medewerker
Betty
Betty
Groepshulp
Renee
Renee
Directie
Alex
Alex
Directie
Esme
Esme
Pedagogisch beleidsmedewerker
Jessica
Jessica
Pedagogisch coach
Anja
Anja
Allround medewerker

Ervaringen Delpratsingel

Vaste gezichten en leuke activiteiten.
- Misha en Muriel, ouders van Lucas en Joris
Lees verder
Openingstijden
Ma: 7.30u - 18.30u
Di: 7.30u - 18.30u
Wo: 7.30u - 18.30u
Do: 7.30u - 18.30u
Vr: 7.30u - 18.30u
Za: gesloten
Zo: gesloten