Paardeweide (Haagse Beemden)

De locatie Paardeweide ligt op een gunstige locatie in de wijk “Haagse Beemden” in Breda, nabij uitvalswegen en andere voorzieningen. De locatie is ruim opgezet, heeft 4 verticale groepen (0-4jaar) waar we gemiddeld 10 kinderen opvangen. Daarnaast is er een grote buitenspeelplaats. Wij hebben ons pand in tweeën gesplitst waardoor je altijd maar met twee groepen te maken hebt. Op deze manier geeft dit je het kleinschalige en huiselijke gevoel wat wij zo belangrijk vinden.

Over deze locatie

Iedere groep is voorzien van een ruim speeloppervlak, een afgeschermde babyhoek, genoeg lichtinval en toegang tot een van de tuinen. 2 slaapkamers, een keuken en een gedeelde sanitaire voorziening met de naastgelegen groep. De vier groepen delen samen een speelhal waar naar hartenlust gespeeld kan worden maar waar ook de extra activiteiten als peuter+ gegeven worden. 

Peuter plus

Ieder kind van 3 jaar krijgt 1 ochtend in de week peuter plus aangeboden. De hele ochtend ben je met maximaal 7 leeftijdsgenootjes bij pedagogisch medewerker Tara in de peuter plus groep. Je doet daar leeftijdsgerichte activiteiten en je wordt voorbereid op de basisschool. Dit doen we vooral door de zelfredzaamheid te stimuleren. Niet alleen zelf je jas en schoenen aan kunnen doen is dan belangrijk, maar vooral je sociale omgang. Kun je zelf aan je vriendje aangeven waarom je iets wel of niet wil? Durf jij zelf je juf om hulp te vragen als dat nodig is? 

Buiten
De buitenspeelplaats is in drie gedeeltes opgedeeld om het overzicht te bewaren. Een verkeersplein met auto’s en fietsjes, kruiptunnels, een moestuin en een grote zandbak.

Een speelplein waar je je kunt verstoppen tussen bomen en achter heggen en waar ook een zandbak, een glijbaan en een afgeschermde babyruimte zich bevinden.  

Daarnaast is er nog een afgeschermde ruimte waar gericht activiteiten gedaan worden, waarbij kinderen niet afgeleid worden door bijvoorbeeld fietsende kinderen om hen heen. Denk aan een water activiteit op een groepsspel.

Buiten spelen vinden wij belangrijk, vandaar dat wij voldoende uitdagende ruimte hebben gecreerd. We gaan dan ook het liefst 2 keer per dag naar buiten. Ook de kleine kinderen nemen we zoveel mogelijk mee. Ben je echt klein dan lig je lekker in een wandelwagen of in de zomer op een speelkleed in de schaduw. Kun je al kruipen dan krijg je van ons een kruippakje aan en kun je lekker de wereld gaan ontdekken. 

Lekker rennen in de frisse lucht, verstoppertje spelen achter de heg, taartjes bakken in de zandbak, zien hoe een zaadje een hele grote zonnebloem is geworden…… buiten spelen vinden wij belangrijk en vooral leuk! Door de verschillende seizoenen en de variatie van spelmateriaal en aanleg van de tuinen leren kinderen spelenderwijs heel veel. Daarnaast is het een enorme stimulans voor de fijne en grove motoriek. Bij Hupsakee proberen wij iedere dag, liefst 2 keer naar buiten te gaan.  Met je laarzen stampen in de regen, met je fietsje stoppen bij het pompstation om even te tanken, met je vriendjes en de juf “jan huigen in de ton” spelen, er is zoveel variatie!

Buiten spelen is fijn!!

Met je laarsjes stampen in de plassen

In je baby kruippakje op ontdekkingstocht

 

Werken in de moestuin

 

Foto's Paardeweide

Medewerkers Paardeweide

Bonny
Bonny
Pedagogisch medewerker
Lotte
Lotte
Pedagogisch medewerker
Judith
Judith
Pedagogisch medewerker
Floortje
Floortje
Pedagogisch medewerker
Tanja
Tanja
Pedagogisch medewerker
Danielle
Danielle
Pedagogisch medewerker
Carola
Carola
Pedagogisch medewerker
Vera
Vera
Pedagogisch medewerker
Laura
Laura
Pedagogisch medewerker
Tara
Tara
Pedagogisch medewerker peuter plus
Betty
Betty
Groepshulp
Renee
Renee
Directie
Alex
Alex
Directie
Esme
Esme
Pedagogisch beleidsmedewerker
Jessica
Jessica
Pedagogisch coach
Monique
Monique
Interieurverzorger/ Groepshulp
Anja
Anja
Allround medewerker

Ervaringen Paardeweide

De continuiteit is de kracht van Hupsakee!
- Ruben en Astrid, ouders van Paco, Evi en Cato
Lees verder
Wij zouden anderen Hupsakee zeker aanbevelen!
- Isabel, moeder van Fiene en Stan
Lees verder
Openingstijden
Ma: 7.30u - 18.30u
Di: 7.30u - 18.30u
Wo: 7.30u - 18.30u
Do: 7.30u - 18.30u
Vr: 7.30u - 18.30u
Za: gesloten
Zo: gesloten