10 jaar Tara!

10 jaar Tara!

10 jaar Tara

Ruim 10 jaar geleden kwam je voor het eerst bij ons op gesprek. Een pedagogisch medewerker met enorm veel ervaring in de kinderopvang. Dan kijken we altijd uit naar een gesprek want heel eerlijk; je eerste pluspunten heb je dan al binnen. Als je met deze mooie maar ook kwetsbare doelgroep mag werken is ervaring zeker een voordeel. Tijdens het gesprek bleek je een ontzettend fijn en enthousiast persoon te zijn. Heel erg creatief en je vertelde liefdevol over je vak. De jaren erna is ook zeker gebleken dat dat helemaal klopte.

We merkten in die jaren dat je enorm sterk was met de peuters. Je vond het een uitdaging om ze op een creatieve manier kennis mee te geven. Iedere keer kwam je weer met leuke activiteiten en had je een visie op peuters waar wij blij van werden. Langzaam maar zeker kreeg je de ruimte om steeds meer richting de peuter activiteiten te gaan. En nu, sinds een aantal jaren ben jij van de groep af en geef jij 5 ochtenden in de week peuterplus. 4 Ochtenden  op de locatie Paardeweide en 1 ochtend op de locatie Louwersdonk. Elke ochtend haal jij de peuters uit de verschillende groepen op en neem je ze mee naar “jouw” speelhal. Daar heb je een heel ritueel. Van zelf de jassen en schoenen ophangen, even vrij spelen, in de kring je ochtend echt beginnen, zelf fruit kiezen en snijden, zelf je boterham smeren en natuurlijk heel veel leuke en uitdagende activiteiten. Van parcoursjes (op, over, onder bankjes klimmen en klauteren) tot gooien met kranten-ballen, van verven van zelfgemaakte vogelhuisjes tot het tellen van de poten van een geknutselde spin en  van een gezamenlijk denkspelletje tot met handen en voeten volledig in de lijm met confetti zitten… Je weet het iedere keer weer zo uitdagend te maken dat de peuters hun grenzen leren verleggen. Je belangrijkste doel tijdens zo’n ochtend is dat je de peuters zelfverzekerder maakt. Je kijkt vooral naar wat ze al kunnen en prijst ze daarmee. Dat wat ze nog spannend vinden of waar ze nog stimulans bij nodig hebben, daar maak jij een uitdaging van om ze daarbij te helpen het zelf te kunnen. Op deze manier zorg jij ervoor dat de peuter net wat zelfverzekerder en zelfredzamer naar de basisschool gaan. Op de Louwersdonk doe je hetzelfde maar dan met een wat beperktere ruimte, maar met net zoveel enthousiasme.

Wat vinden we het ontzettend mooi om te zien met hoeveel passie jij dit doet. Hoe je trots kan zijn als een peuter iets lukt waar het zo lang op geoefend heeft. Met hoeveel enthousiasme jij een nieuwe 3 plusser verwelkomt. Hoe je op Klasbord probeert dat over te brengen waar jij met je peuters aan werkt. Hoe je steeds weer opnieuw met leuke ideeën komt om het allemaal net wat gezelliger te maken.

Naast Hupsakee werk jij als vrijwilliger bij de ouderen. Nu even minder dan normaal door Corona. Deze passie probeer jij als het even kan te combineren met de peuters. Met kerst bijvoorbeeld ga jij met je peuters kertkaarten en kerststukjes maken die jullie samen aan de ouderen overhandigen. Tijdens pannenkoekendag ga jij met je peuters op visite bij de ouderen. Doen jullie samen spelletjes en eten jullie zelfgebakken pannenkoeken. En nu dat tijdens deze crisis net even wat anders gaat besteed jij er juist extra aandacht aan door op creatieve manieren toch steeds weer iets te bedenken om de ouderen te laten zien dat we ze niet vergeten. Wauw, Tara….wat bewonder ik jou om jouw behulpzaamheid naar jong en oud!

Ik merk dat ik nog lang niet uit verteld raak over jou. Want naast al deze kenmerken denk je ook nog eens ontzettend met ons mee. Kun je Hupsakee op een manier helpen dan zul je dat altijd doen. Is er een leuk thema dan maak jij er een feestje van en trek je alles uit de kast om dat thema nog levendiger te maken. En zo heb je nog verschillende eigenschappen die jou een heel mooi mens maken. Maar Tara…..deze crisis is niks voor jou. We mogen geen kinderen van verschillende groepen meer “mixen” en daarom is er tot jouw grote verdriet nu geen peuterplus. In plaats daarvan werk jij 3 dagen op een vaste groep. Dat doe je met liefde maar wat mis je je peuters en je eigen ritme. Je doet je werk zo graag en met zoveel plezier. De onzekerheid die deze tijd met zich mee brengt is niks voor jou. Al meerdere keren heb je een dagje thuis op de bank moeten zitten met een snottebel wachtend op de uitslag. En wat duurde dat wachten dan ontzettend lang.

Voor de peuters van Hupsakee is het ook een enorm gemis dat ze nu niet naar peuterplus kunnen. Als jij rondloopt vraagt de een na de ander of je weer peuterplus komt geven. Wat ontzettend jammer voor onze 3 jarigen dat ze dit moois nu moeten missen. We weten zeker dat wanneer het zover is, jij met meer enthousiasme dan ooit de peuters zult gaan verwelkomen!! Dus Tara, op naar de volgende 10 jaar Hupsakee. Maar dan wel graag op je eigen vertrouwde plekje!

terug naar vorige pagina